Tips voor ondernemen anno nu

Gepubliceerd op 22-01-2019 08:00

Tips voor ondernemen anno nu

Het jaar 2019 is net begonnen, tijd om alvast vooruit te kijken. Hoe ziet jouw planning er voor 2019 uit? Hoe ga jij als freelancer om met nieuwe kansen en ideeën? Wat wil je dit jaar verbeteren en hoe wil je jouw werkzaamheden gaan promoten? Om je een handje te helpen met een goede start van het nieuwe jaar, hebben we een aantal ondernemerstips voor je op een rijtje gezet.

1. Bedenk een elevator pitch
Zorg dat je een korte zin paraat hebt, van ongeveer 10 woorden, waarmee je iemand direct kunt interesseren voor je werkzaamheden. Het is niet makkelijk en het vergt misschien enige tijd om tot een goede zin te komen. Maar zodra je ‘m hebt bedacht, kun je op ieder gewenst moment van de dag anderen attenderen en interesseren voor je werkzaamheden. Bijvoorbeeld als je iemand in de lift (elevator) ontmoet.

2. Werk samen
Denk niet alle wijsheid zelf in pacht te hebben, maar schakel hulp in van anderen als je ergens niet uitkomt of als je te weinig tijd of capaciteit hebt om een opdracht alleen uit te voeren. Ga dus op zoek naar mensen waar je mee kunt samenwerken. Bijvoorbeeld door gratis een oproep te plaatsen, want via Beautyfreelancer.nl vind je samenwerkingspartners en freelancers op het gebied van mode, sport, gezondheid, wellness en beauty.

3. Blijf groeien
Figuurlijk dan! Want alleen als je jezelf continu blijft verbeteren, bijvoorbeeld door een cursus, bijscholing of workshop te volgen, kun je optimaal blijven presteren. Ook door het bezoeken van beurzen, het lezen van vakbladen en het bijhouden van het laatste nieuws over trends op het gebied van onder meer beauty, fashion, health en entertainment blijf je op de hoogte van wat er speelt in jouw branche.

4. Laat je inspireren
Zorg dat je werkt in een voor jou inspirerende omgeving door je te omringen met zaken die je interesseren en met mensen die jou kunnen motiveren. Blijf ook alert op wat er om je heen gebeurt. Dus kijk ook eens naar anderen, bijvoorbeeld naar de ervaren onderneemster Micky Jooren of ondernemer Jaap Kleinstapel. Hoe gaan zij te werk? Wat kun je van hen leren? Of doe jij het liever anders? In 2019 blijven we je inspireren met verhalen van andere ondernemers. Doe er je voordeel mee!


Gerelateerde artikelen