Yoga voor mannen in opkomst

Gepubliceerd op 11-02-2015 11:59

Yoga voor mannen populairder

Yoga alleen voor vrouwen? Echt niet! Mannen, opgelet: yoga voor mannen is in opkomst. Althans, als het aan Michael James Wong ligt. Michael is oprichter van het Instagram-account @boysofyoga. Het doel hiervan? De strijd aangaan tegen de heersende stereotyperingen. Aan de Huffington Post legt Wong uit waarom hij Boys of Yoga op heeft gericht: “Yoga belicht een eenzijdige kant van yoga – die van het slanke, lenige meisje in haar roze yogabroek.” Daarom is het volgens de Britse Wong tijd voor verandering. “Ik had het gevoel dat het tijd was om dit stereotype de kop in te slaan en daarmee de westerse misverstanden die omtrent yoga heersen te bestrijden.”

Hoewel de Brit de laatste jaren meer mannen tegenkwam die aan yoga doen, zag hij niemand die de mannen een stem gaf. “Ik wil een hechte groep van mannen creëren, net zoals het bij een voetbalteam het geval is. Dit miste ik voor mijn gevoel in de yogawereld”.

Waarom elke man yoga zou moeten doen

Yoga is volgens Michael de perfecte oefening om balans te vinden voor lichaam en geest. “Het heeft de fysieke uitdaging die mannen willen”. Daarnaast maakt yoga je niet ‘minder’ man: “De waarheid is dat het je een betere man maakt”. Volgens de yogagoeroe geeft yoga je kracht en flexibiliteit en zou het daarom een essentieel onderdeel van iedere fitnesser moeten zijn. Als laatste benadrukt Wong nog dat yoga echt voor élke man geschikt is, en niet alleen voor de “hippie met dreadlocks” of de “gespierde man" die met zijn geoliede torso op de voorkant van een kalender staat”.

TagsGerelateerde artikelen