Verhoog je gunfactor: 5 tips

Gepubliceerd op 17-01-2019 17:18

Verhoog je gunfactor: 5 tips

'Als je ergens voor gaat, loop je het risico te verliezen. Als je niet gaat, dan heb je al verloren.' Deze gevleugelde woorden sprak Barack Obama. Als freelancer ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen succes. En dus ook voor jouw omzet. Als jij niets doet, dan doet niemand het. Maar er zijn meer kapers op de kust. Freelancers die in dezelfde vijver vissen. Toch is er een slimme manier om omzet te genereren. 'Maar hoe?', vraag je jezelf wellicht af. Door je gunfactor te verhogen. Beautyfreelancer.nl geeft je 5 tips hoe je dit het best kunt doen:

Tip 1: Blijf jezelf
Het klinkt misschien als een cliché, maar alleen als je jezelf blijft, kom je geloofwaardig of betrouwbaar over. Doe je je anders voor dan normaal, dan val je vroeg of laat door de mand. En dat is funest wanneer je (zaken)relaties opbouwt.

Tip 2: Werk je kernwaarden uit
Waar sta jij voor? Ben je stipt, passievol, puur, integer of klantgericht? Er bestaan honderden kernwaarden. Werk de kernwaarden uit die op jou van toepassing zijn en maak daarvan een soort handleiding voor jouw houding, gedrag en communicatie.

Tip 3: Zoek contact
Heb je al contacten bij bedrijven waarmee je graag zaken zou willen doen? Zo ja, vraag of zij jou daar kunnen introduceren. Een warme aanbeveling werkt namelijk beter dan koude acquisitie.

Tip 4: Houd contact
Heb je een visitekaartje gekregen? Zorg dan voor een goede opvolging. Stuur een mail of meld diegene aan via LinkedIn. Binnen no time vergroot je je netwerk.

Tip 5: Geef een compliment
Je creëert sympathie en verstevigt je relatie door een compliment te geven. Let wel: oprechte complimenten. De ander voelt waardering en voelt meer drang om te presteren. Ideaal als je jouw relaties wilt verstevigen. Want het is vaak makkelijker om omzet binnen te halen bij bestaande klanten dan bij nieuwe klanten.


Gerelateerde artikelen