Verdubbel je inkomsten in 2019

Gepubliceerd op 15-11-2017 12:25

Verdubbel je inkomsten in 2019

Het einde van het jaar nadert. Tijd om je weer bezig te houden met goede voornemens. Zeker als je freelancer of zzp’er bent. Het maken van nieuwe plannen is onderdeel van je werk. Want hoe zorg je ervoor dat je in 2019 niet alleen voldoening uit je werk haalt, maar ook nog eens je inkomsten laat stijgen?

Gooi het roer om
Veel freelancers zijn uitstekend in hun werk. Maar wat heb je eraan als je perfecte kapsels kunt creëren, een goede stem hebt of knap voor de camera kunt poseren, maar geen opdrachten scoort? Een probleem waar veel ondernemers, zoals visagisten, haarstylisten, modellen, fotografen en (stem)acteurs mee te maken hebben. In de meeste gevallen zijn onvoldoende structuur, een gebrek aan discipline en te weinig ervaring en/of proactiviteit hier debet aan.

Zeg oude gewoontes gedag
Wil jij in 2019 jouw inkomsten zien stijgen en het liefst verdubbelen? Dan is het tijd om je gewoontes onder de loep te nemen en eventueel te veranderen. Zo’n 90% van je dagelijkse acties doe je onbewust. Het is dan ook erg moeilijk om niet terug te vallen in je oude gedrag. Zet daarom eerst op een rijtje hoe je zaken in het nieuwe jaar wil gaan aanpakken.

Realiseer goede voornemens
Heb je goede voornemens gedaan, realiseer deze dan zo snel mogelijk. Niet morgen of volgende week. Nee, vandaag nog! Door binnen 24 uur in actie te komen, heb je al een belangrijke stap gezet om je oude gewoontes los te laten.

Maak nieuwe gewoontes eigen
Nu is het zaak om je goede voornemen eigen te maken. Probeer de nieuwe gewoonte regelmatig te herhalen, zodat het een automatisme wordt. Belangrijk hierbij is dat je jezelf focust op slechts één nieuw voornemen. Liefst zo’n 90 dagen lang. Daarna kan je aan de slag met een nieuw voornemen. Voorbeelden van nieuwe gewoontes die je jezelf kunt aanleren zijn:

  • Aan het einde van je werkdag een actielijst maken voor de volgende dag.
  • Iedere week 5 (potentiële) opdrachtgevers bellen.
  • Elke dag een half uur besteden aan het opdoen van inspiratie of het volgen van een cursus.

Kortom, kies acties uit waarvan jij denkt dat ze je carrière een boost kunnen geven. 

Bedenk welke voordelen een nieuwe gewoonte oplevert
Het kan helpen om aan iedere nieuwe gewoonte 5 voordelen te koppelen. Bijvoorbeeld: ‘Door deze gewoonte leer ik in korte tijd meer opdrachtgevers kennen' of 'Door deze gewoonte kan ik me over een maand specialist noemen', etc. Schrijf het goede voornemen en de bijbehorende voordelen op post-its en plak ze in je agenda, op je computer of naast je bed. Zo word je er iedere keer aan herinnerd waarom je jezelf de nieuwe gewoonte aanleert.

 

 


Gerelateerde artikelen