Model waarschuwt voor mistanden

Gepubliceerd op 30-08-2017 15:16

misstanden in modellenwereld - Jazz Egger Instagram

Het Australische model Jazz Egger spreekt zich openlijk uit tegen misstanden in de modellenindustrie. Het in Londen gestationeerde model laat weten dat jonge modellen geronseld worden om seks te hebben met bekende en minder bekende mensen, in ruil voor een bloeiende modellencarrière. Hoewel Egger weet dat een carrière als model gepaard gaat met opofferingen, is ze een van de weinige modellen die deze misstanden openlijk aankaart.

Egger zelf kreeg ooit een aanvraag van een castingdirector om een avond door te brengen met een beroemde acteur, in ruil voor geld en een modellenklus. Tijdens de avond zou ze het bed moeten delen met de betreffende beroemdheid. Het model weigerde. De castingdirector was woest en probeerde haar alsnog over te galen. Egger wil onder meer ouders en verzorgers waarschuwen voor castingbureaus en louche modellebureaus, omdat ze vindt dat de mode-industrie veilig zou moeten zijn. Zelfs minderjarigen krijgen dergelijke aanbiedingen voor hun kiezen, aldus Egger.

Al eerder maakte het model zich kwaad over het te magere model en het dwingen van modellen om zo veel mogelijk volgers op Instagram te krijgen. Egger’s verhaal maakte overigens veel tongen los. Zo kreeg ze diverse reacties van modellen die zich herkennen in haar verhaal.


Gerelateerde artikelen