Stop dierenleed, stop met glittermake-up

Gepubliceerd op 29-11-2017 14:42

Glittermake-up vervuilt milieu

Wat iedereen weet is dat glitters, na bijvoorbeeld een feestje, lastig van je gezicht of lijf af zijn te krijgen. Wat velen echter níet weten is dat die fleurige glitters extreem vervuilend zijn voor ons milieu. Glitters, waaronder glitters die in make-up zijn verwerkt, zijn namelijk microplastics. Oftewel, minuscule plastic deeltjes die moeilijk te filteren zijn en uiteindelijk in ons oppervlaktewater terecht kunnen komen.

In onze oceanen en zeeën drijft steeds meer van dit soort plastic, waaronder vervuilende glitters. Deze vervuiling leidt tot tal van vormen van dierenleed. Zeedieren zien het plastic aan voor voedsel en moeten het eten ervan vaak met de dood bekopen. En gaan ze niet dood, dan raakt hun lichaam door het plastic vergiftigd. Andere dieren die de met plastic vergiftige dieren vervolgens eten, raken hierdoor ook vergiftigd. En zo vervuilt op den duur ons gehele ecosysteem.

Wil je dan ook dierenleed tegengaan? Stop dan met glittermake-up. Overigens zitten die ieniemienie plastic deeltjes, ook wel polyethylene genoemd, niet alleen in make-up, maar ook in shampoo, tandpasta, zonnebrand en deodorant. Ban microplastics uit en koop geen verzorgingsproducten waarin polyethylene is verwerkt.


Gerelateerde artikelen