Models in shape: Work that body!

Gepubliceerd op 07-12-2013 08:16

Models in shape: Work that body!

90-60-90 cm, dat zijn de ideale maten voor een vrouwelijk fashionmodel. “Borst, taille en heupen, die moeten in shape zijn! En dat kun je bereiken door je lichaam op de juiste manier te trainen.” Beautyfreelancer.nl is te gast bij Marjolein Vreeke, fitnessinstructrice en oprichtster van Modelsinshape. Het concept Modelsinshape, dat 1 oktober officieel van start is gegaan, richt zich op het begeleiden van zowel mannelijke als vrouwelijke modellen op het gebied van training en voeding. Marjolein vertelt: “De training voor meiden en vrouwen is erop gericht centimeters te verliezen op de juiste plaatsen, voornamelijk de taille en heupen. De oefeningen die ik modellen laat doen zijn dan ook zorgvuldig samengesteld. Een combinatie van interval- en krachttraining met eigen lichaamsgewicht. Bij jongens en mannen gaan we er juist voor zorgen dat op de juiste plekken spiermassa wordt gecreëerd.“

Modellen met vreemde eetgewoontes
Marjolein Vreeke brengt modellen in shapeHet idee voor Modelsinshape ontstond nadat Marjolein de modellenshoots van haar dochter en fashionmodel Robin Hölzken bijwoonde, die net als Gisele Bündchen en Kate Upton bij het befaamde modellenbureau IMG Models staat ingeschreven. “Tijdens die shoots constateerde ik dat de poses soms heftig zijn en veel concentratie, kracht, balans en uithoudingsvermogen vergen. Een model moet echt in topconditie zijn. Alleen dan kan hij of zij het werk perfect uitvoeren. Ook zag ik dat modellen vaak verkeerd trainen en vreemde eetgewoontes erop nahouden om centimeters te verliezen. En dit kan een averechts resultaat bewerkstelligen! Daar moest ik als personal trainer en fitnessinstructrice wat mee doen en zo ontstond Modelsinshape.”

Van couch potato naar fanatiekeling
Journaliste Mieke Wouters onderging een modellenworkout bij ModelsinshapeJournaliste Mieke van Beautyfreelancer.nl had de primeur en ging langs bij Modelsinshape om een workout mee te maken. De training begint met een warming up: joggen en touwtje springen. Vervolgens zijn de benen aan de beurt. Na vijf minuten is het al duidelijk: dit wordt afzien! De opzwepende muziek en aanmoedigingen door Marjolein maken echter van iedere couch potato een fanatiekeling. Door naar de buikoefeningen en ook de armen worden niet vergeten. Van push-ups naar sit-ups en van kickboksen naar dribbelen. Niets wordt overgeslagen. En de dag erna? Ietwat stijfjes, maar een energiek en fit gevoel maakt dat de dag met frisse moed kan worden gestart!

Workout op je (hotel)kamer
Modelsinshape-instructrice Marjolein legt Mieke Wouters de modelworkout uit!Modellen vanuit heel Nederland hebben Marjolein al gevonden en komen bijvoorbeeld voor een dag- of weekendtraining. “Tijdens zo’n trainingsweekend geef ik workouts, doen we intervaltraining en bereiden we samen maaltijden die passen bij het verliezen van centimeters of voor mannen: het creëren van spiermassa op de juiste plaatsen. Uiteraard krijgen de modellen huiswerk mee. De oefeningen zijn namelijk ideaal uit te voeren op een hotelkamer. Modellen reizen veel, zijn vaak van ’s morgens tot ’s avonds op pad naar castings en shoots. Tijd is dus spaarzaam en een bezoek aan de sportschool zit er dan ook vaak niet meer in. Maar ook in een kleine ruimte als een hotelkamer kun je makkelijk je workout doen”, vertelt Marjolein. Om deze reden heeft Modelsinshape een dvd ontwikkeld. Op deze dvd worden alle oefeningen uitgelegd en voorgedaan, zodat je overal en altijd je workouts kunt doen.

Win een training!
Ook push-ups zijn onderdeel van een modelworkoutWil jij een training winnen van Modelsinshape (m/v)? Dertig minuten lang aan de slag met het verliezen van centimeters of juist het opbouwen van spiermassa? Like Beautyfreelancer op Facebook en laat onder de Facebook-actie weten waarom jij training wilt winnen. Diegene met de leukste reactie wint. Uiteraard wordt er rekening gehouden met het feit of je een man of vrouw bent en je persoonlijke doelen.

De winnaar krijgt persoonlijk bericht. Let op: de actie loopt t/m dinsdag 15 oktober. 

 

TagsGerelateerde artikelen