JK sport, personal training & bootcamp

Gepubliceerd op 28-10-2013 08:28

JK sport, personal training & bootcamp

Dat je als jonge ondernemer nieuwe plannen kunt bedenken én uitvoeren, bewijst Jaap Kleinstapel. Sinds mei 2013 heeft hij JK sport opgericht. Het bedrijf biedt personal training, sportmassages en bootcamptrainingen aan. Puur. Persoonlijk. Resultaat. De slogan van JK sport sluit naadloos aan op Jaap als persoon. “In mijn trainingen streef ik altijd naar resultaat. En dat zonder gebruik te maken van lichaamsvreemde middelen. Zo puur mogelijk dus. Daarom staat bij mij een persoonlijke benadering voorop.”

Meer uit zichzelf halen

Werken als personal trainerJaap deed de opleiding CIOS Sport, Gezondheid en Management en liep daarvoor stage bij Sportcentrum De Studio in Elst, waar hij na zijn stage een baan als fitnessinstructeur kreeg aangeboden.“Bij De Studio heb ik echt geleerd hoe ik mensen moet benaderen en over de streep kan trekken om het laatste uit zichzelf te halen. Dat was voor mij echt een eye opener! Het lekker bezig zijn met mensen, dat ligt me helemaal. Na mijn stage ben ik me meer en meer gaan verdiepen in fitness, ook ben ik bootcamplessen gaan geven en professionaliseerde ik mezelf als personal trainer.”

Trainingen op fysiotherapeutische basis

Sinds kort volgt Jaap een extra cursus van Overload Worldwide waarmee hij de begeleiding van zijn klanten nog beter kan optimaliseren. “De cursus is ontwikkeld door fysiotherapeuten. Niet alleen trainingstechnieken komen aan bod, maar ook voeding en andere zaken die bij je fysieke en mentale gezondheid komen kijken. Voor mij staat trainen dan ook gelijk aan het optimaliseren en aansterken van je lichaam. Om dit te bereiken houd ik de volgende drie punten voor ogen: 1.Revalidatie, 2. Release (losmaken van het lichaam) en 3. Activatie. Freelance personal trainer Jaap KleinstapelHet doel hiervan is om fysieke problemen bij de kern aan te pakken. Dus niet in hokjes denken of handelen aan de hand van protocollen, maar doelgericht aan de slag gaan met iemand. Simpele klachten kunnen hierdoor al worden verholpen. De een heeft bijvoorbeeld behoefte om helemaal tot het gaatje te gaan, de ander is meer gebaat bij een technische training waarbij de focus ligt op het trainen van een bepaald lichaamsdeel.”

En ondernemen… hoe bevalt dat nou? “Ik haal nu zo veel energie uit mijn werk dat zelfs het bijhouden van de boekhouding leuk is geworden. Zodra ik de cursus heb afgerond wil ik me meer gaan toeleggen op het geven van personal training. De specialist in mij is wakker geschud!”

Jouw verhaal ook op Beautyfreelancer.nl?

Wil jij ook andere freelancers inspireren met je verhaal? Mail ons en laat weten waarom jij geïnterviewd zou willen worden!

TagsGerelateerde artikelen