Fitnessmodel worden

In tegenstelling tot sommige andere type modellen, promoten fitnessmodellen een atletisch en fit lichaam. Fitnessmodellen worden? Hou dan rekening met het volgende: fitnessmodellen besteden veel van hun tijd aan het in vorm blijven en gezond eten. Hun afgetrainde, gespierde lichaam is immers waar zij hun geld mee verdienen. Wil je fitnessmodel worden? Dan moet je ervoor zorgen dat je gezond en fit blijft, maar ook moet je heel goed weten hoe je doorbreekt in deze bijzondere tal van (modellen)sport. Wij hebben daarom voor jou een aantal belangrijke tips op een rijtje gezet.

Wat is een fitnessmodel?

Zowel mannen als vrouwen kunnen fitnessmodel worden. Maar wat is nu een fitnessmodel? Een fitnessmodel verdient zijn of haar brood (of proteïnepannenkoek) met zijn of haar afgetrainde lichaam. Ze staan model voor fitnessbladen, zijn het gezicht én lichaam van voedingssupplementen en worden ingezet als fitnessmodel ter promotie van fitnessmateriaal. Veel fitnessmodellen rollen in het 'wereldje' door m

ee te doen aan fitnesswedstrijden. Voor vrouwen kan dat bijvoorbeeld een fitness-, figure- of bikiniwedstrijd zijn. Voorbeelden van een mannelijke fitnessmodellenwedstrijd is de Flex Cup. Deze wedstrijden stellen potentiële fitnessmodellen in staat om de fitnessindustrie te leren kennen, maar ook om kennis te maken met de sponsors van fitnessmodellen.

Fitnessmodel worden of fitnessmodel gezocht? Bekijk de tips

Zo kun je fitnessmodel worden: de tips

  • Kracht- en cardiotraining zijn je lust en je leven. Maak, eventueel in samenwerking met een personal trainer, een trainingsschema en voedingsplan. Ook als je zelf fitnessinstructeur bent, kan het geen kwaad om te sparren met een andere pro uit de fitnesswereld.
  • Het lichaam van een goed fitnessmodel is in verhouding. Door mee te doen aan fitnesswedstrijden word je beoordeeld op je uiterlijk. Je weet dan precies wat je zwakke en sterke punten zijn waaraan je moet werken. Een ervaren personal trainer of coach weet ook waaraan jij moet werken als je fitnessmodel worden wilt.
  • Zorg ervoor dat je zo gezond en fit mogelijk blijft, waardoor je op ieder moment voor de camera kan verschijnen. Je gezonde levensstijl is geen momentopname!
  • Maak een portfolio met fitnessfoto's, bijvoorbeeld in samenwerking met een fotograaf door een gratis oproep op Beautyfreelancer.nl te plaatsen. Een fitnessmodel worden kan niet zonder portfolio!
  • Focus je, maar niet alleen op een fitnessmodellencarrière. Wees ervan verzekerd dat je altijd een baan of werk achter de hand hebt mocht je modellencarrière mislukken. Veel (oud-)fitnessmodellen combineren hun werk als freelance model met een carrière als personal trainer of gewichtsconsulent.
  • Bereid je voor op afwijzingen en kritiek. De fitnessmodellenindustrie is zeer competitief en kan ook erg hard zijn.
  • Als fitnessmodel heb je niet alleen social media nodig, zoals Instagram en Facebook. Ook kun je jezelf via je eigen website profileren. Claim vandaag nog jouw domeinnaam.

Fitnessmodel trainingsschema

Vind een personal trainer, plaats een oproepHet trainingsschema iemand die fitnessmodel worden wilt of al is, is zeer gevarieerd en afhankelijk van in welke fase die zich bevindt. Zo zal het vlak voor een fitnesswedstrijd weinig zin meer hebben om spiergroei te creëren, maar speelt aftrainen juist wel een heel grote rol. Dat aftrainen kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door cardiovasculaire oefeningen te doen (hardlopen, crosstraining, HIIT-training, etc). Wil je spiermassa kweken om fitnessmodel te worden? Zorg dan voor maximale hypertrofie: de basis hiervan is ca. 10 herhalingen per oefening. De meeste fitnessmodellen kiezen voor een splitsschema. Dit houdt in dat afzonderlijke lichaamsdelen op aparte dagen worden getraind. Fitnessmodel worden? Bepaal je uiteindelijke doel samen met een gespecialiseerde personal trainer en coach, en ga ervoor! En vergeet niet: 70% van hoe je lichaam eruit ziet wordt bepaald door je voeding, 30% wordt bepaald door je fitnesstraining.

Voeding is van essentieel belang op de spierontwikkeling. Versterk je herstel en spiergroei tijdens de nachtrust door je lichaam aan te vullen met eiwitten, glutaminen, zink en magnesium.

Fitnessmodel gezocht?

Op Beautyfreelancer.nl staan veel fitnessmodellen ingeschreven. Wil je geen fitnessmodel worden, maar zoek je juist een fitnessmodel? Schroom niet en plaats vandaag nog een gratis oproep. Bepaal zelf met het fitnessmodel onder welke voorwaarden jullie gaan samenwerken.

Lees ook: