Hoe loop je op de catwalk?

Lopen op de catwalk, het ziet er vaak simpeler uit dan het is. Toch is het belangrijk op de juiste manier te lopen. Een modeshow staat of valt (soms letterlijk) met goede catwalkmodellen. Om je een beetje op weg te helpen, leggen we je in het kort uit hoe je een modeshow loopt. En onthoud: oefening baart kunst.

Catwalklopen: zorg voor de juiste houding

Hoe loop je over de catwalk?Welke houding neem je aan op de catwalk? Door vaak te kijken naar topmodellen leer je al veel. Zij lopen met hun heupen naar voren, zetten grote passen en tillen hun voeten goed van de grond. Als jij dat ook doet en vervolgens je ene voet recht voor de andere plaatst, ga je vanzelf al eleganter lopen. Houd daarbij je blik vooruit en je hoofd rechtop. Ook voor mannen is een kaarsrechte houding op de catwalk heel belangrijk. Probeer thuis daarom eens met een boek op je hoofd te lopen. In het begin is het lastig, maar je zult zien dat het steeds makkelijker wordt. Zorg tijdens het lopen en poseren dat je altijd eerst je tenen op de grond plaatst. Zo ziet het er al een stuk sierlijker uit.  

De eerste passen tijdens een modeshow

Je eerste stappen op de catwalk zijn altijd spannend. Iedereen kijkt naar je en dan moet je vaak ook nog op megahoge hakken lopen. Mannen hebben daar doorgaans minder last van, maar ook zij moeten met een rechte rug en zelfverzekerde uitstraling over de catwalk lopen.

Werk aan je gezichtsuitdrukking als catwalkmodel

Niet alleen je loopje moet perfect zijn, ook moet je letten op je gezichtsuitdrukking. Het publiek moet je gezicht goed kunnen zien, dus houd je kin omhoog. Staar geen mensen aan, dat kan ze een ongemakkelijk gevoel geven. Soms kan het helpen om een punt te zoeken recht vooruit en daar je ogen op te richten. Wanneer je over de catwalk loopt, probeer je hoofd en schouders dan zo stil mogelijk te houden. Catwalkmodellen dienen meestal strak te kijken, soms wordt ook een subtiele glimlach gevraagd.

Catwalkmodel gezocht

Modehuizen of stylisten die op zoek naar goede catwalkmodellen plaatsen regelmatig hun oproep op Beautyfreelancer.nl, de online marktplaats voor freelancers en opdrachtgevers. Door je gratis in te schrijven als Beautyfreelancer Basic word je automatisch op de hoogte gebracht van leuke opdrachten.

Lees ook:

- Klein en model worden
- De maten van een model- Als man model worden