Hoe word ik visagist?

Visagisten werken veel samen met mensen die continu in de spotlights staan, zoals modellen, artiesten en (tv-)presentatoren. Als visagist zorg je ervoor dat de persoon in kwestie er zo goed mogelijk uitziet (óf juist niet), zodat deze optimaal voor de camera verschijnt. Oof dit nu een filmcamera is of een fotolens. Er zijn diverse visagistenvacatures bij productiemaatschappijen, theaters en modellenbureaus.

Ook kun je als freelance visagist worden ingehuurd door bedrijven, denk aan reclame- of evenementenbureaus. Hieronder vind je enkele tips en suggesties om als freelance visagist aan de slag te gaan en freelance visagieopdrachten te vinden:

Visagist worden

1. Een visagist is creatief

Realiseer je dat een succesvolle visagist creatief is en details tot in de puntjes uitwerkt. Je rust niet voordat iemand er uitziet zoals het plan dat vereist. Ook kun je zelf een duidelijk make-upplan opstellen. Probeer altijd origineel te zijn en netjes te werken. Alleen zo krijg je tevreden klanten. En tevreden klanten zullen je vaker terug vragen. 

2. Een visagieopleiding is een investering

Een visagieopleiding is niet zomaar iets. Je moet niet alleen geld investeren, ook kost de opleiding veel tijd. Realiseer je dat als je visagist wilt worden je iedere week naar school moet. Ook moet je veel weten over huid- en haarverzorging. Daarnaast is het ook de bedoeling dat je zo nu en dan (oefen)modellen meeneemt naar school. Om toegelaten te worden tot een opleiding Visagie wordt meestal een middelbareschooldiploma vereist. Zoek nu een professionele visagieopleiding die bij jou past.

3. Vul je visagieopleiding aan met relevante vervolgcursussen

Tegenwoordig volgen veel visagisten ook nevenopleidingen, waaronder imagostyling-, grimeurs- of haarstylingopleidingen. Zo worden visagisten breder inzetbaar. Wil je visagist worden? Besef je dan dat je veel concurrenten hebt. Met de juiste diploma's zijn opdrachtgevers eerder geneigd om jou als freelance visagist in te huren.

4. Maak je visagieportfolio compleet

Een opdrachtgever zal alleen in jou geïnteresseerd zijn als je een goed portfolio hebt. Wil je een portfolio samenstellen? Sla dan de handen ineen met bijvoorbeeld modellen en fotografen. Bijvoorbeeld met gesloten beurzen. Dit betekent dat je elkaar verder helpt zonder dat de ander daarvoor hoeft te betalen. Je kunt hiertoe bijvoorbeeld een oproep op Beautyfreelancer.nl plaatsen. Schrijf je daarnaast in bij de KvK en zorg ervoor dat je aan alle vereisten van de Belastingdienst voldoet. Veel opdrachtgevers zullen namelijk niet met je willen samenwerken als je geen BTW-nummer of KvK-inschrijving hebt.

5. Word actief of social media

Nikkie de Jager is misschien wel de bekendste visagiste van Nederland. Ze werd ontdekt op YouTube waar ze haar eigen kanaal heeft: NikkieTutorials. Inmiddels verzorgt ze de make-up van wereldberoemde sterren als Kim Kardashian. Als je visagist worden wilt is het hebben van social media dan ook een must. Zo laat je namelijk zien dat je kennis in huis hebt. Maar ook wat je zoal kan. Post minimaal drie keer per week een leuke foto of video.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

????????????????????????*???????????? ???? full video up on my channel! LINK IN BIO ✨

Een bericht gedeeld door NikkieTutorials (@nikkietutorials) op 3 Feb 2019 om 2:05 (PST)

Freelance visagist worden: iets voor jou?

Tot slot: vraag jezelf goed af of je echt freelance visagist wilt worden. Werken als visagist vraagt namelijk om veel flexibiliteit. Zie jij jezelf al 's ochtendsvroeg of 's nachts op een filmset staan? Of de hele wereld rondreizen? De entertainment- en beautyindustrie verlangt veel van je als freelance visagist. Houd daar rekening mee!