Klein en model worden?

Denk jij dat je alles in je hebt om een model te worden? Maar mis je nét die paar centimeters om te voldoen aan de lengte-eisen? Wees niet bang dat een carrière als model in de mode-industrie dan helemaal niet voor je is weggelegd. Ook wanneer je kleiner bent dan 1,74 meter - de minimale lengte van een vrouwelijk model - of 1,83 meter - de minimale lengte van een mannelijk model - zijn er nog volop kansen om het te maken als model.Klein-model-worden

Succesvolle kleine modellen

Dat er een markt is voor kleine modellen is zeker. Zo had het televisieprogramma America’s Next Topmodel al een seizoen met uitsluitend modellen onder de 1,70 meter. De kleinste kandidate was zelfs 1,60 meter. Ook het Britse model Kate Moss voldoet niet aan de eisen van een vrouwelijk model met een lengte van ‘slechts’ 1,67 meter. Toch is zij een van de bekendste kleine modellen in de modewereld en schittert ze als model voor bekende designers als Versace en Gucci.

Klein model worden? Enkele tips:

Als klein model in de voetsporen treden van Kate Moss mag dan misschien erg moeilijk worden, maar er zijn volop kansen om als klein model aan het werk te gaan. De volgende tips kunnen je helpen om een klein model te worden:

1. Ga op zoek naar je sterke punten - Zorg dat je je pluspunten extra benadrukt en oefen met verschillende poses om deze punten sterk uit te laten komen. Je bent dan wel klein, maar misschien heb je wel heel mooie benen, stralende ogen of een weelderige haarbos. Wellicht heb jij zelfs een van de beste catwalkloopjes. Doe bijvoorbeeld inspiratie op in tijdschriften of ga voor de spiegel staan om uit te vinden wat voor jou werkt.

2. Creëer meer lengte door het aannemen van de juiste poses - Plaats bijvoorbeeld één been iets dichter naar de camera dan het andere been. Hoe minder symmetrisch je benen op de foto lijken, des te langer je oogt. Ook het verkleinen van de ruimte tussen je bovenlichaam en bovenarmen zorgt optisch voor meer lengte. Houd deze dus zoveel mogelijk aangesloten aan je lichaam als je klein bent.

3. Bouw een netwerk op - De modellenwereld is erg competitief voor modellen van allerlei lengtes, maar misschien nog wel extra voor kleine modellen. Doe dus veel ervaring op en laat je gezicht zien, bijvoorbeeld tijdens fashionshows, -events of netwerkbijeenkomsten. Het begin kan even moeilijk zijn, maar geef vooral niet op!

4. Bouw een portfolio op met professionele foto’s -  Het kost misschien wat geld, maar professionele foto’s zijn zeker de investering waard. Een opdrachtgever kijkt naar je foto’s en beslist aan de hand daarvan of hij met je in zee gaat. Laat een professionele fotograaf zowel close-ups als foto’s van je hele lichaam maken die je aan opdrachtgevers kan laten zien.

Inschrijven als klein model

Op Beautyfreelancer.nl, de transparante marktplaats voor freelancers en opdrachtgevers in de beauty- en entertainmentindustrie, vind je verschillende opdrachten waar jij als Beautyfreelancer op kan reageren, ook als klein model. Daarnaast kan je zelf een oproep plaatsen om een geschikte fotograaf te vinden voor het opbouwen van een professioneel portfolio. Schrijf je vandaag nog in en kom rechtstreeks in contact met interessante opdrachtgevers en freelancers.

Lees ook: