Model worden eisen

Modellen zijn er in allerlei soorten en maten. Echter moet een model in een tv-commercial aan heel andere voorwaarden voldoen dan een model dat poseert in een fashionmagazine of catwalkshows doet voor grote modemerken. Wil je model worden? Wij vertellen je graag welke eisen van toepassing kunnen zijn.

Eisen & maten castingmodel

In het algemeen geldt dat castingmodellen, ook wel commerciële modellen genoemd, geen directe eisen kennen. Productiemaatschappijen of reclamebureaus zoeken namelijk vaak een bepaald typetje. Er zijn dus geen leeftijd, maten of andere voorwaarden aan verbonden. Aan fashionmodellen worden daarentegen andere eisen gesteld.

Eisen & maten fashionmodel

Lengte vrouw: tussen 172 en 182 cm
Lengte man: tussen 182 en 190 cm
Leeftijd vrouw: 14 tot en met 25 jaar oud
Leeftijd man: 20 tot en met ca. 40 jaar oud
Maten vrouw: Heup ca. 90 cm, taille ca. 60 cm en borst ca. 90 cm
Maten man: Borst ca. 100 cm en taille ca. 80 cm

Eisen & maten plus-size model

Voor plus-size modellen gelden ongeveer dezelfde eisen als die van een fashionmodel. Het enige verschil is dat een plus-size model een maatje meer heeft. De meest succesvolle modellen hebben maat 42. Maar er zijn ook succesvolle modellen, zoals Ashley Graham, met maat 44/46.

Uitzonderingen eisen modellenwerk

Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen op bovenstaande regels. Zo is Kate Moss maar 167 cm lang en is Sylvie Meis, succesvol lingeriemodel, maar 158 cm. En staan ‘oudere’ vrouwelijke modellen, zoals Naomi Campbell (geboren in 1970), nog steeds op de catwalkplanken. Je kunt je dan ook afvragen of de ideale maten wel bestaan. Laat je in ieder geval nooit afremmen bij het realiseren van je ambities wanneer je model wilt worden. Doorzettingsvermogen, een goede inzet, stiptheid en betrouwbaarheid zijn eisen die voor een model van groot belang zijn.

Modellenwerk vinden?

Op Beautyfreelancer.nl vind je recente opdrachten voor modellenwerk. Schrijf je vandaag nog in! Model gezochtl? Plaats een gratis oproep.

Lees ook: