Als man model worden

Als man model worden. Misschien heb je er wel eens over nagedacht. Ongetwijfeld komen er dan vragen bij je op. Zo kan je je afvragen of je de juiste maten hebt om het als mannelijk model te maken, wat een betrouwbaar modellenbureau of castingbureau is voor mannen en wat je kansen zijn.

Tips om als man model te worden

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom lees je hier een paar punten waar je op kunt letten als je als man model wilt worden:

  • Bedenk in welke categorie je modellenwerk wilt doen. Wil je als mannelijk castingmodel of als commercieel model aan de slag? Of wil je juist een mannelijk fashionmodel, fitnessmodel of catwalkmodel zijn?
  • De gewenste maten voor een mannelijk model liggen tussen 1.82m. en 1.90m. Deze richtlijn wordt aangehouden omdat je anders niet in de kleding past. Mannelijke modellen moeten verder ongeveer maat 48-52 hebben. Heb je een grotere maat? Dan kan je overwegen om als plus-size model aan de slag te gaan. Neem dus je maten op en kijk als welk type model je jezelf wilt profileren.
  • Beschik over een gezonde dosis zelfvertrouwen. De modellenwereld is een harde wereld, ook voor mannen.

 

  • Doorzettingsvermogen is de sleutel tot succes. Het kan zijn dat je afgewezen wordt. Dit hoeft niet altijd aan jou te liggen. Misschien heeft de casting director een klassiek mannelijk model in gedachten en heb jij een stoere uitstraling.
  • Ieder mannelijk fotomodel heeft goede looks. Bedenk daarom dat jij je kunt onderscheiden met jouw karakter. Als jij prettig bent om mee samen te werken heb je een grotere kans dat een opdrachtgever de volgende keer weer met jou samen wilt werken!
  • Je wilt natuurlijk zo veel mogelijk geld aan een klus verdienen. Het is daarom zonde als je, soms meer dan de helft van het bedrag, afstaat aan een derde partij. Beautyfreelancer.nl is een transparante marktplaats voor opdrachtgevers en freelancers in de fashionindustrie. Je bepaalt samen met je opdrachtgever hoeveel je verdient met een klus. De verdiensten van een mannelijk model zijn overigens heel uiteenlopend. Wist je dat een van de best verdienende mannelijke modellen Sean O'Pry is? Dit mannelijke model is goed voor maar liefst $1,5 miljoen per jaar!

Leeftijd mannelijk modellen

De meeste mannelijke modellen bevinden zich overigens in de leeftijd van rond de twintig tot en met circa veertig jaar oud. Op Beautyfreelancer.nl kun je op modellenopdrachten voor mannen reageren. Schrijf je vandaag nog in en wie weet heb je binnenkort een klus als mannenmodel! Heb je juist een opdracht voor een mannelijk model? Ook dan ben je op Beautyfreelancer.nl op het juiste adres

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

New @gq_germany by @professor_ohlsson @tobiasfrericks @michaelhardinghair @stephandimu

Een bericht gedeeld door Sean O'Pry (@seanopry55) op 11 Feb 2019 om 9:01 (PST)

 

Lees ook: