Plus-size male model

Een plus male model, oftewel een mannelijk plus-size model, is een model met een maatje meer. Plus male models hebben maat 50 of meer, dat is hetzelfde als kledingmaat L, XL, XXL of groter. Verder moeten mannelijke plus-size modellen voldoen aan dezelfde eisen die ook voor andere male models gelden. Dat wil zeggen dat ze zelfverzekerd zijn, flair voor de camera hebben en niet te vergeten: een karakteristieke uitstraling.

Plus-size mannelijk model Nederland

In Nederland zijn er nog maar weinig plus male models. Waar vrouwelijke plus-size modellen al heel gewoon zijn in de fashionwereld, is het mannelijke plus-size model nog een zeldzaamheid. Ondanks dat er onder adverteerders en kledingwinkels een groeiende behoefte bestaat aan plus male models. De Nederlandse consument wil immers een realistisch beeld zien. Aangezien het grootste deel van de Nederlandse mannen plus-size is, kan een plus male model het beste aan dat beeld voldoen.

Plus-size male model worden

Voldoe jij aan de maten en eisen voor een plus-size male model? En wil jij dus plus-size mannelijk model worden?

  • Zorg dat je jezelf breed ontwikkeld, zodat je inzetbaar bent voor uiteenlopende klussen. Als plus male model kun je bijvoorbeeld worden ingezet voor advertenties of commercials van plus-size kledingmerken, maar ook voor catwalkshows of stockfotografie.
  • Dit betekent dat je fotogeniek moet zijn, goed moet kunnen lopen en over enig acteertalent moet beschikken.
  • Daarnaast is het verstandig om te oefenen in hoe je jezelf presenteert, zodat je ook tijdens castings een goede indruk maakt.

Kortom: net zoals andere male models moeten plus male models van alle markten thuis zijn om succesvol te kunnen zijn.

Grote maten kleding winkel

Bekende plus male models

De Australische James Aitken was een van de eerste plus male models ter wereld. Daarnaast zijn de Brit Raul Samuel en de Amerikaanse Zach Miko als mannelijk plus-size model enorm in opmars. Laatsgenoemde kreeg bijvoorbeeld een contract bij het wereldberoemde modellenbureau IMG Models. Een bekend mannelijke plus-size model van Nederlandse afkomst is Rob Kunstt. In 2014 werd hij door Beautyfreelancer.nl verkozen tot hét mannelijk plus-size model van Nederland. Sindsdien gaat het hem voor de wind en was hij onder meer als plus male model het gezicht van Bad Rhino. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Always a reason to smile. trackies from @boohoomanofficial ????????

Een bericht gedeeld door Raul (@raulsamuel_official) op 9 Feb 2019 om 4:06 (PST)