Checklist: plus-size model worden

Plus-size modellen zijn in opmars. Niet alleen besteden de media aandacht aan dit thema, ook op de catwalks zijn steeds meer plus-size modellen te zien. Maar hoe kun je nu plus-size model worden? En wat zijn de kenmerken van een plus-size model? Beautyfreelancer.nl vertelt het je.

Ophef over fashionmodel

Wie aan modellen denkt, denkt vaak aan lange, slanke fashionmodellen. In de afgelopen jaren is er veel discussie geweest over dit type model. Zo is het in Frankrijk en Denemarken zelfs wettelijk vastgelegd dat fashionmodellen niet te dun mogen zijn. Volgens velen is het doornsee fashionmodel geen goed voorbeeld voor jonge meiden. Het model zou zelfs tot eetstoornissen kunnen lijden. Toch is het goed om te weten dat de meeste fashionmodellen dun van nature zijn.

Plus-size model: model met maatje meer

Naast het 'standaard' model bestaan er ook plus-size modellen. Oftewel, modellen met een maatje meer. Volgens modellenbureaus hebben plus-size modellen maatje 40 of meer. Aan dit type model is een groeiende behoefte. Niettemin omdat de gemiddelde Nederlandse vrouw maat 42 heeft. Steeds meer magazines en andere media vinden het dan ook realistischer om voor een model te gaan dat aansluit bij de realiteit.

Plus-size model sluit aan op realiteit

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat lichaamsmaten veranderen. Buiken, armen, benen en borsten zijn de afgelopen jaren in omvang toegenoemn. En dat is niet omdat vrouwen alleen in de lengte groeien. De gemiddelde vrouw is op dit moment 167,cm. En dat is hetzelfde als in 2000. Echter, vrouwen zijn gemiddeld 800 gram zwaarder geworden. Vrouwelijke plus-size modellen worden ingezet voor commercials, advertenties, stockfotografie en het showen van grotere maten kleding. Bijvoorbeeld op de catwalk. Wist je dat er ook mannelijke plus-size modellen bestaan? 

Het bestbetaalde vrouwelijke plus-size model is Ashley Graham:

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Getting Oscars ready with the best in the biz ????

Een bericht gedeeld door A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) op 24 Feb 2019 om 2:56 (PST)

Maten van het plus-size model

Wil je nu plus-size model worden? Kijk dan of je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Plus-size modellen hebben een confectiemaat van tussen maat 40 en 46.
  • De minimale lengte van een plus-size model is circa 1.74m.
  • Een plussize model heeft een lichaam dat in proportie is.

Als je plus-size model wilt worden, kun je je inschrijven op Beautyfreelancer.nl. Ontvang als Beautyfreelancer Basic oproepen in je mailbox die aansluiten op jouw profiel.

Lees ook: