Starten & Ondernemen

Belastingaangifte doen

Belastingaangifte doen

Het is weer tijd voor de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting. Als freelancer ben je verplicht om aangifte te doen over het jaar 2018. Doe je dat voor 1 mei 2019, dan ontvang je ... Lees meer »
Tips voor ondernemen anno nu

Tips voor ondernemen anno nu

Het jaar 2019 is net begonnen, tijd om alvast vooruit te kijken. Hoe ziet jouw planning er voor 2019 uit? Hoe ga jij als freelancer om met nieuwe kansen en ideeën? Wat wil je ... Lees meer »
Verdubbel je inkomsten in 2019

Verdubbel je inkomsten in 2019

Het einde van het jaar nadert. Tijd om je weer bezig te houden met goede voornemens. Zeker als je freelancer of zzp’er bent. Het maken van nieuwe plannen is onderdeel van je ... Lees meer »
peer-to-peer

Peer-to-peerplatformen in opkomst

Ruim 40% de Nederlanders gebruikt peer-to-peerplatformen als Marktplaats, Beautyfreelancer.nl en Uber. Dit blijkt uit onderzoek van De Nederlandsche Bank. De bank verwacht dat het ... Lees meer »
VAR-check

Doe de VAR-check

Omdat de VAR is afgeschaft, moeten zzp'ers en freelancers vanaf 1 mei 2016 werken met een modelovereenkomst. Hierin leg je samen met een opdrachtgever de fiscale arbeidsrelatie vas... Lees meer »
VAR nu modelovereenkomsten

VAR vervangen door modelovereenkomsten

Vanaf 1 mei 2016 wordt de VAR (Verklaring Arbeidsrelatie) voor zzp'ers definitief afgeschaft en vervangen door modelovereenkomsten tussen opdrachtgevers en zzp'ers. Lange tijd was ... Lees meer »
Valse belastingaangiftemails in omloop

Valse belastingaangiftemails in omloop

Ben jij freelancer en sta je op het punt om belastingaangifte te doen? Let dan op! De Belastingdienst waarschuwt voor valse e-mails, ook wel phising mails genoemd. De nieuwste vals... Lees meer »