Eindejaarstips voor freelancers

Gepubliceerd op 27-12-2013 12:38

Eindejaarstips voor freelancers

Nog een paar dagen en dan is het alweer 2014. Niet alleen een nieuw jaar met nieuwe kansen, maar ook een afsluiting van 2013. Ben je freelancer, zzp'er of ondernemer, dan moet ook de balans weer worden opgemaakt. We geven je graag nog wat tips waarmee je dit jaar nog geld kunt besparen.

Werk je urenadministratie bij
Als freelancer moet je jaarlijks minsten 1225 uren werken, dan kom je in aanmerking voor zelfstandigen- en startersaftrek.  

Zorg dat je zo weinig mogelijk spaargeld hebt
Een spaarvermogen van maximaal € 21.239,- is belastingvrij. Heb je meer spaargeld? Dan betaal je 1,2% vermogensbelasting over iedere euro die je te veel hebt. 

Investeer nog in 2013
Dit jaar mag je de helft van de investeringen die je doet, afschrijven. Per 1 januari 2014 vervalt deze maatregel. Zo heb je recht op investeringsaftrek als je dit jaar nog voor meer dan € 2300,- investeert. 

Check je voorlopige aanslagen
Check de voorlopige aanslag van de belastingdienst en voorkom dat je te veel of te weinig belasting betaalt. Als de voorlopige aanslag niet overeenkomt met jouw verwachte winst, dan kun je nu nog een nieuwe voorlopige aanslag aanvragen. 

Daarnaast gaat er in 2014 het een en ander veranderen rondom de VAR-verklaring. Deze wordt namelijk niet meer automatisch verlengd en er is een nieuwe webmodule waar je eenvoudig een VAR kunt aanvragen. Lees er meer over. Ook schakelt Nederland per 1 februari 2014 over op IBAN en SEPA. Ben jij er al op voorbereid?


Gerelateerde artikelen