Starten & Ondernemen

Aangifte inkomstenbelasting: tips voor freelancers

Aangifte inkomstenbelasting 2014 doen

Als freelancer ben je het liefst lekker aan het werk. De kans is groot dat je niet zo van de bijbehorende administratieve rompslomp houdt. Of je er nu fan van bent of niet, het hoo... Lees meer »
Starten en ondernemen: VAR-verklaring wordt in 2015 BGL

Zzp’ers opgelet: VAR wordt BGL in 2015

Als zelfstandig ondernemer val je buiten het sociale stelsel, oftewel je betaalt zelf de loonbelasting. Je opdrachtgever draagt daardoor geen loonbelasting af voor jou. De VAR-verk... Lees meer »
Business: Juriste Mariëlle Kruijthof

Hoe incasseer je een onbetaalde factuur?

Een korte cursus 'Incasso voor Dummies'!Je hebt een mooie fotoshoot verzorgd, een personaltrainingsessie gegeven of een model voorzien van een geweldig kapsel. Je klant blij, jij b... Lees meer »
Juriste Mariëlle Kruijthof

'Ondernemen op eigen risico'

Je hebt ze vast wel eens gezien: bordjes die je wijzen op je eigen risico. Denk aan het bordje “betreden op eigen risico” dat op het hek hangt bij de buren, waar het hu... Lees meer »
Blogger-Beautyfreelancer-Marielle-Kruijthof

Aansprakelijk gesteld, wat nu?

Stel, als visagist(e) verzorg je de make-up van een model dat meespeelt in een commercial. Al pratend met het model zet jij een paar kunstwimpers vast. Terwijl je de wimpers opplak... Lees meer »
Mariëlle over gebruikersrecht van modellenfoto's

'Help! Erotische site plaatst m'n foto!'

Als startend model ben je razend druk. Je moet er niet alleen goed uitzien, maar ook jezelf kunnen promoten en je eerste opdrachten binnen zien te slepen. Zodra je een opdracht heb... Lees meer »
Vermeld als freelancer IBAN op je facturen

Vermeld IBAN op je facturen

Freelancers opgelet! Vanaf vandaag, 1 augustus, kun je alleen nog maar via IBAN betalen. Als freelancer is het dus belangrijk om je rekeningnummer op de juiste wijze op je factuur ... Lees meer »