Freelancer en zwanger: wat nu?

Gepubliceerd op 25-02-2015 12:00

Wat moet je als zwangere freelancer regelen voor je bedrijf?

Kindje op komst? Voor veel vrouwen in loondienst spreekt het voor zich om zwangerschapsverlof en bevallingsverlof op te nemen. Voor zwangere zelfstandig ondernemers is deze luxe echter niet zomaar weggelegd. Beautyfreelancer.nl heeft daarom, speciaal voor freelancers die in verwachting zijn, tips op een rij gezet. 

Plan en werk vooruit

De natuur gaat vaak zijn eigen gang. Soms verplicht de dokter je om rust te nemen. In andere gevallen komt de baby eerder dan gepland. Alles is mogelijk. Probeer daarom aan het begin van je zwangerschap vooruit te werken en te plannen. Kijk bijvoorbeeld of je projecten rond de uitgerekende datum kunt verschuiven.

Uitkering bij zwangerschap

Om een financiële drooglegging te voorkomen, kun je als zwangere zelfstandige een uitkering aanvragen. Deze uitkering heet de Zelfstandig en Zwanger-regeling (ZEZ). Hiermee heb je recht op een uitkering van tenminste 16 weken. De ZEZ-uitkering vraag je aan bij het UWV.

AOV en zwanger

In sommige gevallen betalen arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV) ook door bij zwangerschap. Een AOV is niet standaard. Deze verzekeringen zijn vaak lastig af te sluiten. Dit komt omdat er onder andere gekeken wordt naar je medische geschiedenis en de zwaarte van je beroep. Heb je bijvoorbeeld een uitgebreide medische geschiedenis, dan is de kans kleiner dat je een AOV af kunt sluiten. Informeer daarom bij je verzekeraar naar de mogelijkheden. 

Vertel op tijd dat je zwanger bent

Naaste familie, vrienden en kennissen weten misschien al heel snel dat je zwanger bent. Wacht echter niet te lang om je klanten en zakenrelaties ook op tijd te vertellen dat je in verwachting bent. Misschien ben je bang om hierdoor klanten kwijt te raken, maar als zij het op tijd van jou horen kunnen je zakenrelaties rekening houden met je zwangerschap. 

Tijdelijke vervanging bij zwangerschap

Informeer naar de mogelijkheden van een tijdelijke vervanger. Misschien kan een collegafreelancer tijdelijk werk van jou overnemen. Op Beautyfreelancer.nl kun je een oproep plaatsen om vervanging te regelen.  

Prioriteiten stellen

De kans is groot dat je jouw ongeboren kindje als eerste prioriteit hebt. Dat is ook goed. Je zakenrelaties moeten echter niet het gevoel krijgen dat zij niet meer belangrijk voor jou zijn. De kunst is om je zakenrelaties het gevoel te geven dat zij jouw eerste prioriteit zijn. Dit doe je door deadlines te blijven halen, geen afspraken te missen en het werk te leveren dat zij van je gewend zijn. 

Freelance opdrachten in jouw buurt

Als visagist, fotograaf, model, presentator of acteur werk je veel op locatie. Het reizen van en naar locaties kan erg vermoeiend zijn. Probeer daarom opdrachten te vinden bij jou in de buurt. Dit scheelt je reistijd en daarmee ook energie. Die energie zul je hard nodig hebben. 

Partner in loondienst krijgt kraamverlof

Heb je een partner die in loondienst werkt? Partners in loondienst krijgen twee dagen betaald kraamverlof. Sinds 1 januari 2015 heeft een partner zelfs recht op drie dagen ouderschapsverlof. Het kraamverlof moet binnen vier weken na de geboorte, of binnen vier weken na ontslag uit het ziekenhuis, opgenomen worden.

Partner ook freelancer? Vraag een uitkering aan

Is je partner ook zelfstandig ondernemer? De beste optie voor je partner is om een AOV aan te vragen. Een AOV afsluiten lukt echter niet iedereen. Het is afhankelijk van leeftijd, zwaarte van het uitgeoefende beroep en eventuele medische problemen. Informeer daarom op tijd bij je verzekeraar naar de mogelijkheden. Krijgt je partner geen AOV of wil je partner langer thuisblijven bij jou en de kleine, dan zal je partner dit helaas uit eigen zak moeten betalen. 

Freelancer en adopteren

Als freelancer kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een kindje te adopteren of als pleegkind in huis op te nemen. Als zelfstandig ondernemer kom je niet in aanmerking voor een adoptie- of pleegzorguitkering. Werkt je partner in loondienst? Dan heeft je partner wel recht op een adoptie-/pleegzorguitkering. Op adoptie- of verpleegverlof hebben zowel jij als je partner in loondienst maximaal vier werken recht. Dit kun je eventueel verspreiden over een periode van maximaal 26 weken. 

Een tweeling

Als je zwanger van een tweeling bent heb je niet dubbel zo veel recht op verlof en/of een uitkering. Ook je partner niet. Verlof en uitkeringen worden berekend per zwangerschap en dus niet per kind. 


Meer tips lezen? Lees hier alle tips over starten en ondernemen


Gerelateerde artikelen