Veelgestelde vragen aan Beautyfreelancer

Wat is Beautyfreelancer.nl?

Beautyfreelancer.nl is de betrouwbare werkmarktplaats voor modellen, presentatoren, (stem)acteurs, visagisten, fotografen, promotiedames en -heren, stylisten en meer. De werkmarktplaats biedt opdrachtgevers en freelancers de mogelijkheid om met elkaar in contact te komen zonder tussenkomst van bureaus of intermediairs, zoals castingbureaus of modellenbureaus. Daarnaast houdt Beautyfreelancer.nl je op de hoogte van het laatste nieuws over beauty, fashion, entertainment en ondernemen. Regelmatig biedt de werkmarktplaats handige ondernemerstips, bijvoorbeeld over het doen van belastingaangifte, het inschrijven bij de KvK en het aanvragen van een VAR-verklaring. Freelancers die een inspirerend verhaal hebben, krijgen de kans om dit aan Beautyfreelancer.nl te vertellen, zodat hun verhaal onder de aandact wordt gebracht bij een groot publiek. Ook een inspirerend verhaal? Laat het ons weten

Wie kan zich inschrijven als beautyfreelancer?

Freelancers die werkzaam zijn in de beauty- en entertainmentbranche kunnen zich inschrijven. Beautyfreelancers met een Plus-account hebben de mogelijkheid om direct te reageren op opdrachten. Beautyfreelancers met een Basic-account kunnen alle opdrachten bekijken en er na 7 dagen op reageren. Beautyfreelancers zijn bijvoorbeeld:

 • model
 • visagist
 • masseur
 • fotograaf
 • promotor
 • host
 • presentator
 • stemacteur
 • figurant
 • acteur
 • nagelstylist
 • grimeur
 • haarstylist
 • bruidsstylist
 • schoonheidsspecialist
 • kledingstylist
 • muzikant
 • danser
Welke voordelen heb ik als beautyfreelancer?

Schrijf je jezelf in als beautyfreelancer dan kun je opdrachten bekijken en krijg je de meest relevante opdrachten per mail toegestuurd, zodat je erop kunt reageren. Met een Beautyfreelancer Basic-account kun je na 7 dagen op een opdracht reageren. Wil je direct reageren op een opdracht dan moet je beschikken over een Beautyfreelancer Plus-account. Je bepaalt zelf met wie je werkt en onder welke voorwaarden, want tussenbureaus of intermediairs komen er niet aan te pas. Omdat Beautyfreelancer.nl meerwaarde wil bieden aan haar leden, krijgen beautyfreelancers ook voordelen als:

 • de maandelijkse nieuwsbrief, die je op de hoogte houdt van het laatste nieuws uit jouw branche;
 • diverse kortingsacties;
 • tips over alles wat met ondernemen te maken heeft. Denk aan informatie over belastingzaken, inschrijven bij de KvK, het opstellen van Algemene Voorwaarden en meer.
Wat wordt er onder ‘opdrachtgever’ verstaan?

Opdrachtgevers variëren van reclamebureaus en productiemaatschappijen tot opleidingsinstituten en evenementenbureaus. Maar bijvoorbeeld ook bedrijven die promotiedames en/of -heren zoeken voor een beurs of organisaties die op zoek zijn naar goede gastvrouwen. Het kan ook voorkomen dat een fotograaf op zoek is naar een goed model, evenals een visagist en kledingstylist, voor een fotoshoot. Zelfs aanstaande bruiden die op zoek zijn naar een bruidsstyliste of een student die een model nodig heeft voor een examen kunnen gratis een opdracht plaatsen op Beautyfreelancer.nl. 

Welke voordelen heb ik als opdrachtgever?
 • Opdrachten plaatsen is helemaal gratis en kost slechts een paar minuutjes
 • Je bepaalt zelf met wie je wilt werken en onder welke voorwaarden
 • Geen tussenkomst van intermediairs of tussenbureaus
 • Altijd de meest geschikte freelancers voor jouw opdracht
Is het plaatsen van opdrachten gratis?

Jazeker! Opdrachten plaatsen kost u helemaal niets. Slechts een paar seconden van uw tijd.

Welke abonnementen zijn er voor beautyfreelancers?

Je kunt op twee manieren beautyfreelancer worden. Het Beautyfreelancer Basic-account is gratis. Als Beautyfreelancer Basic ontvang je passende opdrachten automatisch in je mailbox, kun je opdrachten bekijken en blijf je up-to-date doordat je regelmatig nieuws en tips ontvangt. Met dit account kun je pas na 7 dagen na plaatsing van een opdracht, reageren op de betreffende opdracht en ontvang je geen kortingsacties. Wil je wel direct kunnen reageren op opdrachten, upgrade dan je account. Met het Beautyfreelancer Plus-account kun je meteen reageren op opdrachten en ontvang je regelmatig kortingen.

Hoeveel kost een abonnement?

Beautyfreelancer Basic: Gratis
Beautyfreelancer Plus: zie actuele lidmaatschapkosten

Wat gebeurt er met mijn gegevens na inschrijving?

Het spreekt voor zich dat we zeer zorgvuldig omgaan met jouw persoonsgegevens. Deze worden verwerkt in een database die wordt ingezet om de door jou ingevulde gegevens te matchen met geplaatste opdrachten. Zo word je bijvoorbeeld geïnformeerd per e-mail als een opdracht, waarvan wij vermoeden dat deze interessant is voor jou, wordt geplaatst op Beautyfreelancer.nl. Ook gebruiken we je gegevens, zodat we je op de hoogte kunnen houden van de laatste ontwikkelingen in jouw branche en speciale kortingen of acties. In onze algemene voorwaarden vind je meer informatie.

Waarom kan ik niet reageren op opdrachten?

Alleen beautyfreelancers met een Plus-account kunnen direct reageren op opdrachten. Heb je nog geen Plus-account, upgrade dan je account. Met een Basic-account kun je na 7 dagen na plaatsing van een opdracht reageren op de betreffende opdracht.

Hoe schrijf ik mezelf uit als beautyfreelancer?

Als je jezelf uit wilt schrijven als beautyfreelancer kun je dit eenvoudig doen via de ‘uitschrijven-button’ die je kunt vinden bij de gegevens op je persoonlijke profielpagina.

Hoe werkt Beautyfreelancer.nl?

Freelancers die werkzaam zijn in de beauty- en entertainmentbranche kunnen via Beautyfreelancer.nl geschikte opdrachten vinden. Beautyfreelancers die zich inschrijven kunnen reageren op opdrachten en krijgen de meest relevante opdrachten in hun mailbox, zodat ze direct een reactie kunnen plaatsen. Bovendien ontvangen zij regelmatig ondernemerstips, aanbiedingen en kortingen. Opdrachtgevers, zoals reclame- en evenementenbureaus en productiemaatschappijen, kunnen gratis opdrachten plaatsen op Beautyfreelancer.nl. Op die manier kunnen zij rechtstreeks in contact komen met freelancers die voldoen aan hun opdrachtomschrijving en zelf bepalen met wie zij willen werken en onder welke voorwaarden.  

Waarom heet Beautyfreelancer.nl nu eigenlijk... 'Beautyfreelancer.nl'?

De naam 'beautyfreelancer' bestaat uit twee delen: 'beauty' en 'freelancer. 'Freelancer', omdat de werkmarktplaats er is voor en door freelancers. Oftewel, zelfstandig ondernemers. 'Beauty', omdat in iedere freelancer een vorm van schoonheid schuilt. Of dat nu zit in kennis, ervaring, doorzettingsvermogen of een unieke aanpak. Uiteraard is een van de branches waar we ons op richten de beautybranche. 

Waarom moet ik betalen als ik op een opdracht wil reageren?

Beautyfreelancer.nl is een werkmarktplaats. Op de website kun je reageren op opdrachten en in contact komen met de opdrachtgever. Er wordt geen fee (vergoeding) door ons geheven; Beautyfreelancer.nl zit dus niet tussen opdrachtgever en freelancers in. En is dus ook géén castingbureau of modellenbureau. De reden dat Beautyfreelancer.nl tarieven hanteert, voor freelancers zijn deze trouwens (gedeeltelijk) aftrekbaar, is omdat er een team van medewerkers dagelijks bezig is met het werven van opdrachten, interviews, aanbiedingen en meer. Als beautyfreelancer bepaal je zelf of je een opdracht interessant genoeg vindt om op te reageren. Met het lidmaatschap, dat níét automatisch wordt verlengd, kun je vervolgens ook op andere opdrachten reageren. Opdrachten bekijken kan met Beautyfreelancer Basic, een gratis lidmaatschap. Reageren kan ook met een Basic-account, maar wel pas als de opdracht 7 dagen online staat. Direct reageren kan met een Plus-account.