Veilig internetverkeer

Beautyfreelancer.nl hecht veel waarde aan het feit dat het vertrouwen van zowel freelancers als opdrachtgevers in veilig internetverkeer wordt beschermd. De rol van Beautyfreelancer.nl als werkmarktplaats is hierin faciliterend. Freelancers en opdrachtgevers vinden elkaar via het online platform, maar de afspraken worden onderling gemaakt, zonder tussenkomst van Beautyfreelancer.nl. Beautyfreelancer.nl speelt dus geen rol in de totstandkoming van de opdracht(en) en de onderling gemaakte afspraken. Je bepaalt zelf met wie je werkt en onder welke voorwaarden.

Veilig handelen
Het overgrote deel van opdrachtgevers en freelancers heeft goede bedoelingen en is betrouwbaar. Zij bieden opdrachten aan zoals afgesproken. Helaas is er ook een kleine groep mensen die misbruik maakt van het vertrouwen van anderen, net als in de echte wereld, en zich niet houdt aan gebruikersregels. Daarom geven we je graag 5 tips voor veilig handelen.

1. Laat jouw gezonde verstand spreken: wanneer iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat vaakook zo. Doe online ook niets wat je in het dagelijks leven ook niet zou doen!
2. Controleer de opdrachtgever: Google zijn gegevens, check fora en check zijn telefoonnummer. Vraag ook het KvK-nummer op als er sprake is van een bedrijf.
3. Wees extra alert bij opdrachtgevers uit het buitenland.
4. Vraag na hoe lang de opdrachtgever actief is op Beautyfreelancer.nl, vraag naar andere opdrachten en maak persoonlijk contact.
5. Heb je twijfels over de opdracht of opdrachtgever? Rapporteer de opdracht dan.